Wij zijn gesloten!
Openingstijden per afdeling
Openingsuren kantoren
Momenteel gesloten

Kantoren

 • Vr 06/08:

  7.30u tot 16.30u

 • Za 07/08:

  Gesloten

 • Zo 08/08:

  Gesloten

 • Ma 09/08:

  7.30u tot 16.30u

 • Di 10/08:

  7.30u tot 16.30u

 • Wo 11/08:

  7.30u tot 16.30u

 • Do 12/08:

  7.30u tot 16.30u

Openingsuren Magazijnen
Momenteel gesloten

Magazijnen

 • Vr 06/08:

  7.30u tot 16.00u

 • Za 07/08:

  gesloten

 • Zo 08/08:

  gesloten

 • Ma 09/08:

  7.30u tot 16.00u

 • Di 10/08:

  7.30u tot 16.00u

 • Wo 11/08:

  7.30u tot 16.00u

 • Do 12/08:

  7.30u tot 16.00u

Openingsuren Commerciële dienst
Momenteel gesloten

Commerciële dienst

 • Vr 06/08:

  7.30u tot 16.30u

 • Za 07/08:

  gesloten

 • Zo 08/08:

  gesloten

 • Ma 09/08:

  7.30u tot 16.30u

 • Di 10/08:

  7.30u tot 16.30u

 • Wo 11/08:

  7.30u tot 16.30u

 • Do 12/08:

  7.30u tot 16.30u

Maak een afspraak

Controle
over je binnenklimaat

Contacteer ons

Ventilatie en energiebesparing

Onze huizen zijn alsmaar beter geïsoleerd en luchtdicht bouwen is meer dan ooit een must. Maar hoe blijf je dan een goede aanvoer van zuivere zuurstof garanderen? Een goed ventilatiesysteem brengt nieuwe zuurstof naar binnen en voert tegelijk vervuilde lucht af naar buiten.

 

Ook energiezuinigheid wordt alsmaar belangrijker. Met deze twee systemen combineer je ventilatie en energiebesparing: 

 

Systeem D+: ventilatie met warmteterugwinning

Ventilatiesysteem D+ is een volledig mechanisch systeem voor de aan- en afvoer van lucht. De energie die het systeem verbruikt, compenseer je eenvoudig door de ventilatie uit te breiden met een warmtewisselaar. Die haalt de warmte uit de lucht die naar buiten gaat en geeft ze opnieuw af aan de verse lucht die naar binnenkomt. Zo lijd je haast geen warmteverlies. Dat systeem met warmteterugwinning noemen we het ventilatiesysteem D+.

 

Een absolute meerwaarde wanneer je het vergelijkt met pakweg een ventilatiesysteem C. Daarbij verbruikt de ventilator energie om vervuilde lucht af te voeren, maar zorgt het systeem niet voor besparing door warmterecuperatie. Een voordeel dat ventilatiesysteem D+ dus wel biedt.

 

Minimaal energieverbruik met vraaggestuurde ventilatie

Ook vraaggestuurde ventilatie doet je energiefactuur dalen. Dat systeem stemt de ventilatie van een ruimte volledig af op de luchtkwaliteit die er heerst. Daarvoor zorgen de twee CO2-sensoren (in de leefruimte en de slaapkamer) en een vochtigheidsmeter. Stijgt het vochtgehalte in je woning plotseling heel hard of is er te weinig zuurstof aanwezig in de binnenlucht? Dan registreren de sensoren dat meteen en laat de vraaggestuurde ventilatie automatisch bijsturen indien nodig.

 

Zo verbruik je dus alleen energie wanneer het echt nodig is. Het resultaat: minimaal energieverbruik. Bij Air Service bieden we onder meer vraaggestuurde ventilatie aan van Brink, Zehnder enzovoort. Krijg je hierover graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op.

Onze huizen zijn alsmaar beter geïsoleerd en luchtdicht bouwen is meer dan ooit een must.

Ventilatie voor een minimum aan energieverbruik en een maximum aan comfort!

Binnen de huidige EPC-normen worden isolatie en luchtdichtheid alsmaar belangrijker. Degelijke ventilatie is daarbij cruciaal: door een goede ventilatie dringen verse lucht en zuurstof namelijk probleemloos je huis binnen. Ben je op zoek naar ventilatie die een goede werking combineert met energiezuinigheid? Dan heb je de keuze uit deze twee opties:

 

 • een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie,
  of
 • vraaggestuurde ventilatie.

 

Meer weten? Neem contact op met Air Service in Aarschot: mail naar info@airservice.be of bel naar 016 55 05 40. Dankzij Air Service geniet je van energiezuinige ventilatie én comfort bij je thuis!

Ontdek onze oplossingen

Bij Air Service tref je decennia ervaring in de behandeling van lucht en je binnenklimaat. Benieuwd naar ons oplossingen?

Bekijk de video en ontdek er alles over!
Meer weten over airco, verwarming en ventilatie?
Of wil je meer informatie over onze totaaloplossing voor een zuiver binnenklimaat? Neem dan snel contact met ons op.
Maak een afspraak
Referenties

Bedankt, Air Service, voor de vlotte afwerking bij de vervanging van mijn oude airco. De monteurs (Stafan en Wim?) werkten correct, vriendelijk en volgens afspraak en lieten alles netjes opgeruimd achter. De montage gebeurde zodanig dat de nieuwe binnen- en buitenunit konden geplaatst worden zonder extra boorwerk op dezelfde plaats waar de oude toestellen werden weggenomen. Mijn oprechte dank !

Eddy - Herselt

na 45 jaar trouwe dienst was onze verwarmingsketel echt wel aan vervanging toe, twee bekwame installateurs boden zich stipt op tijd aan en op minder dan een dag hadden zij zowel de oude installatie verwijderd als de nieuwe geplaatst en aangesloten en dit op een zeer propere en nette manier....tot mijn grote opluchting!! dank u wel !!

paula - herenthout

Deze week werd onze oude verwarmingsketel vervangen door een recente versie. De monteurs waren op de afgesproken datum tijdig aanwezig. Ook was het fijn dat de techniekers open stonden voor overleg. De werken werden perfect uitgevoerd en op het einde werd een vakkundige uitleg gegeven. Bij deze zou ik dan ook Kobe en Mike willen bedanken voor het geleverde werk. Als het goed is, mag het ook gezegd worden !! MvG

Iwein - Hulshout

Many thanks Air Service Center en medewerkers, Wat ik op prijs stel in jullie service is dat jullie je afspraken steeds nakomen en natuurlijk het vakmanschap. Ik kon rekenen op hulp bij een kleine storing via telefoon met directe oplossing een zondag morgen. Een tevreden klant. Robert D'hondt in Brussel. Gemeente Sint Agatha Berchem

Robert - Brussel

Ontdek alle referenties