Wij zijn gesloten!
Openingstijden per afdeling
Openingsuren kantoren
Momenteel gesloten

Kantoren

 • Vr 02/06:

  7.30u tot 16.30u

 • Za 03/06:

  Gesloten

 • Zo 04/06:

  Gesloten

 • Ma 05/06:

  7.30u tot 16.30u

 • Di 06/06:

  7.30u tot 16.30u

 • Wo 07/06:

  7.30u tot 16.30u

 • Do 08/06:

  7.30u tot 16.30u

Openingsuren Magazijnen
Momenteel gesloten

Magazijnen

 • Vr 02/06:

  7.30u tot 16.00u

 • Za 03/06:

  gesloten

 • Zo 04/06:

  gesloten

 • Ma 05/06:

  7.30u tot 16.00u

 • Di 06/06:

  7.30u tot 16.00u

 • Wo 07/06:

  7.30u tot 16.00u

 • Do 08/06:

  7.30u tot 16.00u

Openingsuren Commerciële dienst
Momenteel gesloten

Commerciële dienst

 • Vr 02/06:

  7.30u tot 16.30u

 • Za 03/06:

  gesloten

 • Zo 04/06:

  gesloten

 • Ma 05/06:

  7.30u tot 16.30u

 • Di 06/06:

  7.30u tot 16.30u

 • Wo 07/06:

  7.30u tot 16.30u

 • Do 08/06:

  7.30u tot 16.30u

Maak een afspraak

Controle
over je binnenklimaat

Contacteer ons

Ventilatie en energiebesparing

Onze huizen zijn alsmaar beter geïsoleerd en luchtdicht bouwen is meer dan ooit een must. Maar hoe blijf je dan een goede aanvoer van zuivere zuurstof garanderen? Een goed ventilatiesysteem brengt nieuwe zuurstof naar binnen en voert tegelijk vervuilde lucht af naar buiten.

 

Ook energiezuinigheid wordt alsmaar belangrijker. Met deze twee systemen combineer je ventilatie en energiebesparing: 

 

Systeem D+: ventilatie met warmteterugwinning

Ventilatiesysteem D+ is een volledig mechanisch systeem voor de aan- en afvoer van lucht. De energie die het systeem verbruikt, compenseer je eenvoudig door de ventilatie uit te breiden met een warmtewisselaar. Die haalt de warmte uit de lucht die naar buiten gaat en geeft ze opnieuw af aan de verse lucht die naar binnenkomt. Zo lijd je haast geen warmteverlies. Dat systeem met warmteterugwinning noemen we het ventilatiesysteem D+.

 

Een absolute meerwaarde wanneer je het vergelijkt met pakweg een ventilatiesysteem C. Daarbij verbruikt de ventilator energie om vervuilde lucht af te voeren, maar zorgt het systeem niet voor besparing door warmterecuperatie. Een voordeel dat ventilatiesysteem D+ dus wel biedt.

 

Minimaal energieverbruik met vraaggestuurde ventilatie

Ook vraaggestuurde ventilatie doet je energiefactuur dalen. Dat systeem stemt de ventilatie van een ruimte volledig af op de luchtkwaliteit die er heerst. Daarvoor zorgen de twee CO2-sensoren (in de leefruimte en de slaapkamer) en een vochtigheidsmeter. Stijgt het vochtgehalte in je woning plotseling heel hard of is er te weinig zuurstof aanwezig in de binnenlucht? Dan registreren de sensoren dat meteen en laat de vraaggestuurde ventilatie automatisch bijsturen indien nodig.

 

Zo verbruik je dus alleen energie wanneer het echt nodig is. Het resultaat: minimaal energieverbruik. Bij Air Service bieden we onder meer vraaggestuurde ventilatie aan van Brink, Zehnder enzovoort. Krijg je hierover graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op.

Onze huizen zijn alsmaar beter geïsoleerd en luchtdicht bouwen is meer dan ooit een must.

Ventilatie voor een minimum aan energieverbruik en een maximum aan comfort!

Binnen de huidige EPC-normen worden isolatie en luchtdichtheid alsmaar belangrijker. Degelijke ventilatie is daarbij cruciaal: door een goede ventilatie dringen verse lucht en zuurstof namelijk probleemloos je huis binnen. Ben je op zoek naar ventilatie die een goede werking combineert met energiezuinigheid? Dan heb je de keuze uit deze twee opties:

 

 • een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie,
  of
 • vraaggestuurde ventilatie.

 

Meer weten? Neem contact op met Air Service in Aarschot: mail naar info@airservice.be of bel naar 016 55 05 40. Dankzij Air Service geniet je van energiezuinige ventilatie én comfort bij je thuis!

Ontdek onze oplossingen

Bij Air Service tref je decennia ervaring in de behandeling van lucht en je binnenklimaat. Benieuwd naar ons oplossingen?

Bekijk de video en ontdek er alles over!
Meer weten over airco, verwarming en ventilatie?
Of wil je meer informatie over onze totaaloplossing voor een zuiver binnenklimaat? Neem dan snel contact met ons op.
Maak een afspraak
Referenties

Bedankt, Air Service, voor de vlotte afwerking bij de vervanging van mijn oude airco. De monteurs (Stafan en Wim?) werkten correct, vriendelijk en volgens afspraak en lieten alles netjes opgeruimd achter. De montage gebeurde zodanig dat de nieuwe binnen- en buitenunit konden geplaatst worden zonder extra boorwerk op dezelfde plaats waar de oude toestellen werden weggenomen. Mijn oprechte dank !

Eddy - Herselt

Van bij het eerste contact tot en met de plaatsing gisteren ben ik uiterst tevreden over Air Service. Duidelijke communicatie, geen loze verkooppraatjes maar heldere informatie, Niet alleen het contract maar ook alle informele beloftes werden stipt nagekomen. Het team van installateurs was zeer bekwaam, luisterde zeer goed en dacht mee na om samen tot goede oplossingen te komen voor de uitvoering van de werken. Een bedrijf met oor voor de klant, ...

Marc - Aarschot

Wij hebben voor onze luchtverwarming een indirect gaswandketel en een warmtepomp voor airco laten installeren. Hier zijn we heel tevreden over. De werken werden correct uitgevoerd. Dikke pluim voor de installateurs die alles op tijd en netjes geplaatst hebben.

Stefan - Schaffen

Vorige week een lucht-lucht warmtepomp laten bijplaatsen op onze reeds bestaande luchtverwarming via condensatieketel. Op 1 dag was de klus geklaard, dank aan Cedric en Wesley voor de verzorgde afwerking en dank aan Marcel voor de 'fine-tuning'. Ook dank aan William voor het huisbezoek vooraf en de technische voorbereiding, aan Philippe voor de perfecte planning en vriendelijkheid aan de telefoon en tenslotte ook aan Remco van Erkel, de zaakvoe ...

Marc - Hoegaarden

Ontdek alle referenties