Wij zijn gesloten!
Openingstijden per afdeling
Openingsuren kantoren
Momenteel gesloten

Kantoren

 • Zo 19/05:

  Gesloten

 • Ma 20/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Di 21/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Wo 22/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Do 23/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Vr 24/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Za 25/05:

  Gesloten

Openingsuren Magazijnen
Momenteel gesloten

Magazijnen

 • Zo 19/05:

  gesloten

 • Ma 20/05:

  7.30u tot 16.00u

 • Di 21/05:

  7.30u tot 16.00u

 • Wo 22/05:

  7.30u tot 16.00u

 • Do 23/05:

  7.30u tot 16.00u

 • Vr 24/05:

  7.30u tot 16.00u

 • Za 25/05:

  gesloten

Openingsuren Commerciële dienst
Momenteel gesloten

Commerciële dienst

 • Zo 19/05:

  gesloten

 • Ma 20/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Di 21/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Wo 22/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Do 23/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Vr 24/05:

  7.30u tot 16.30u

 • Za 25/05:

  gesloten

Maak een afspraak

Controle
over je binnenklimaat

Contacteer ons

Luchtverwarming: gezond én energiezuinig

Kies je voor luchtverwarming? Dan ga je voor een gezonde, snelle, flexibele en energiezuinige verwarmingsoplossing. Anders dan bij vloerverwarming of traditionele radiatoren verwarm je rechtstreeks wat warm moet zijn: de lucht. Het resultaat: geen energieverlies én elke ruimte bereikt snel en flexibel de gewenste temperatuur. Het kanalensysteem voor luchtverwarming is bovendien eenvoudig combineerbaar met ventilatie (type D), airco en luchtbehandeling. Zelfs hybrideverwarmingssystemen in combinatie met hernieuwbare energie behoren tot de opties. Met minimale installatiekosten realiseert Air Service jouw complete klimatisatiesysteem voor een optimaal en gezond binnenklimaat.

Waarom kiezen voor luchtverwarming bij Air Service?

Air Service is één van de Belgische pioniers in luchtverwarming. Al meer dan vijftig jaar zijn we trendsetters voor de verdere technologische ontwikkelingen binnen deze bijzondere verwarmingstechniek. Wij installeren alleen luchtverwarming, omdat wij volledig overtuigd zijn van de vele voordelen ervan, zeker voor energiezuinige nieuwbouwwoningen.

 

Dankzij onze eigen studiedienst werken wij een technisch voorstel uit op maat van jouw behoeften. Voor de installatie vertrouw je op de jarenlange ervaring van onze eigen plaatsers. Lees meer over onze aanpak

 

Wat is luchtverwarming?

Bij traditionele vloerverwarming en verwarming met radiatoren warmt het systeem 150 tot 400 liter water op. Met luchtverwarming is minder dan 10 liter of zelfs geen warm water nodig om je verschillende ruimtes op temperatuur te brengen. Bij onze indirecte systemen warmen we via een condensatieketel ongeveer 10 liter water op. Een warmtewisselaar geeft die warmte af aan de te verwarmen ruimtelucht.

 

Kanalensysteem en discrete roosters

Luchtverwarming verwarmt rechtstreeks de binnenlucht en verdeelt die via een kanalensysteem en discrete roosters in vloeren, wanden of plafonds. Deze roosters zijn verkrijgbaar in elk gewenst design.

Kies je voor luchtverwarming?

Mogelijk in elke woning

Het kanalensysteem is perfect te plaatsen in woningen die zijn gerealiseerd volgens de traditionele bouwmethode. Maar ook in woningen met houtskeletbouw en staalbouw. De kanalen van 7 centimeter hoog en 17 centimeter breed passen probleemloos in de chape. Ook plaatsing in volle grond, kelder, plafond of kruipkelder behoort tot de opties. De opgewarmde lucht gaat via een kanalensysteem naar de verschillende ruimtes, waardoor elke kamer snel en flexibel op de gewenste temperatuur wordt gebracht.

 

Aardgas, stookolie en/of warmtepomp

Luchtverwarming is vlot combineerbaar met verschillende energievormen. We koppelen zowel condensatieketels op aardgas of stookolie als warmtepompen eenvoudig aan luchtverwarming. Ook hybridesystemen zijn perfect mogelijk. Daarbij combineer je een condensatieketel op aardgas met een warmtepomp.

 

Eigen thermostaat voor elke zone

Elke zone van je woning krijgt bij luchtverwarming zijn eigen thermostaat. Zo bepaal jij de temperatuur die jij wilt in elke kamer.

 

Waarom kiezen voor luchtverwarming?

Energiezuinig

De werking van luchtverwarming sluit perfect aan bij de kenmerken van sterk geïsoleerde en luchtdichte BEN-woningen en passiefhuizen. De weinige warmte die nodig is om deze huizen te verwarmen, kan snel en gericht geleverd worden via luchtverwarming. Bovendien combineer je luchtverwarming eenvoudig met elke mogelijke energiebron (elektriciteit, aardgas, stookolie, maar ook een hybridesysteem of warmtepomp).

Gezond binnenklimaat

De stoffilter, die standaard in het luchtverwarmingssysteem is ingebouwd, verwijdert het stof uit je woning. Bij traditionele verwarming blijft het stof circuleren. De standaardfilter en optionele luchtbehandeling met ionisatie filtert pollen, bacteriën, fijn stof, huisstofmijt en virussen. Luchtverwarming is zonder twijfel de gezondste en ook een zeer zuivere verwarmingstechniek voor astmapatiënten en mensen met gevoelige luchtwegen.

 

Snelle en flexibele verwarming

Luchtverwarming levert precies de hoeveelheid warmte die je nodig hebt om een ruimte snel en flexibel op de gewenste temperatuur te brengen. Bij goed geïsoleerde en luchtdichte nieuwbouwwoningen loop je met luchtverwarming ook niet het risico op energieverspilling door ‘oververwarming’.

De stoffilter, die standaard in het luchtverwarmingssysteem is ingebouwd, verwijdert het stof uit je woning.

Dat is wel het geval bij vloerverwarming in combinatie met de extra warmteafgifte van de kookplaat en de oven in de keuken of van andere elektrische toestellen. Ook minder goed geïsoleerde woningen genieten dankzij de flexibiliteit van luchtverwarming probleemloos van de nodige warmte.

 

Eenvoud

Eén van de belangrijkste voordelen van luchtverwarming is de multifunctionaliteit van het kanalensysteem die nodig is om de warme lucht te verdelen naar de verschillende ruimtes in je woning. Dat kanalensysteem plaatsen we volgens jouw wensen en behoeften in de chape, het plafond, de volle grond, kelder of kruipkelder. Behalve voor verwarming gebruiken we hetzelfde kanalensysteem ook voor ventilatie, airco, luchtbehandeling en filtering. Het resultaat: één geïntegreerd klimatisatiesysteem dat perfect in balans is en per kamer of zone wordt aangestuurd. Bovendien dalen de installatiekosten, omdat je slecht één kanalensysteem nodig hebt.

 

Luchtverwarming integreren in een klimatisatiesysteem

De keuze voor luchtverwarming is de slimste optie voor BEN-woningen en passiefhuizen. Zo integreer je alle technieken voor verwarming, ventilatie, airco en luchtbehandeling in één centraal systeem.

 

Onze studiedienst brengt dat systeem perfect in balans met de isolatiewaarden en luchtdichtheid van je nieuwbouwwoning. Zo krijg je een energiezuinig klimatisatiesysteem dat optimaal leefcomfort garandeert en bovendien perfect gedimensioneerd is voor jouw woning.

 

Naast woningen biedt luchtverwarming in de vorm van een geïntegreerd klimatisatiesysteem ook heel wat mogelijkheden voor kantoren, winkels en horecazaken. Afhankelijk van de specifieke situatie werken wij een oplossing uit op jouw maat.

 

Meer info

Vraag nu je offerte

 

Bezoek onze showroom

Ontdek onze oplossingen

Bij Air Service tref je decennia ervaring in de behandeling van lucht en je binnenklimaat. Benieuwd naar ons oplossingen?

Bekijk de video en ontdek er alles over!
Meer weten over airco, verwarming en ventilatie?
Of wil je meer informatie over onze totaaloplossing voor een zuiver binnenklimaat? Neem dan snel contact met ons op.
Maak een afspraak
Referenties

Bedankt, Air Service, voor de vlotte afwerking bij de vervanging van mijn oude airco. De monteurs (Stafan en Wim?) werkten correct, vriendelijk en volgens afspraak en lieten alles netjes opgeruimd achter. De montage gebeurde zodanig dat de nieuwe binnen- en buitenunit konden geplaatst worden zonder extra boorwerk op dezelfde plaats waar de oude toestellen werden weggenomen. Mijn oprechte dank !

Eddy - Herselt

Bij de bouw van onze woning bijna 25 jaar geleden, besloten om luchtverwarming te nemen omdat er dan geen radiatoren in de weg staan. Gekozen voor de firma air service, en nog geen moment spijt van gehad. nog geen enkel probleem met de ketel en brander gehad, waarschijnlijk ook dankzij het perfecte onderhoud door deze firma, fam roggeman begijnendijk.

diederik - begijnendijk

Van bij het eerste contact tot en met de plaatsing gisteren ben ik uiterst tevreden over Air Service. Duidelijke communicatie, geen loze verkooppraatjes maar heldere informatie, Niet alleen het contract maar ook alle informele beloftes werden stipt nagekomen. Het team van installateurs was zeer bekwaam, luisterde zeer goed en dacht mee na om samen tot goede oplossingen te komen voor de uitvoering van de werken. Een bedrijf met oor voor de klant, ...

Marc - Aarschot

na 45 jaar trouwe dienst was onze verwarmingsketel echt wel aan vervanging toe, twee bekwame installateurs boden zich stipt op tijd aan en op minder dan een dag hadden zij zowel de oude installatie verwijderd als de nieuwe geplaatst en aangesloten en dit op een zeer propere en nette manier....tot mijn grote opluchting!! dank u wel !!

paula - herenthout

Ontdek alle referenties