De missie van Air Service Center

Air Service Center is al jaren actief bezig met luchtverwarming, airco en ventilatie. Vooral luchtverwarming behoort tot onze specialisaties. Hoewel luchtverwarming een uitstekend alternatief is voor vloerverwarming of verwarming met radiatoren, is deze manier van verwarmen toch nog niet gekend bij het grote publiek. Mogelijke redenen daarvan zijn een aantal vooroordelen die de ronde doen. Daarom is het de missie van Air Service Center om die vooroordelen teniet te doen en mensen ervan op de hoogte te brengen dat luchtverwarming wel degelijk een ideaal systeem is.

De roosters van luchtverwarming worden vaak geassocieerd met vloerconvectoren.

Vooroordelen over luchtverwarming

De roosters van luchtverwarming worden vaak geassocieerd met vloerconvectoren. In de volksmond staan deze ook wel bekend als "stofputten"; iets wat vaak onterecht met luchtverwarming gelinkt wordt. Het principe van luchtverwarming bestaat er namelijk net in dat er een constante circulatie van lucht is, waardoor er geen stof kan ophopen en worden weggeblazen. Bovendien is luchtverwarming standaard uitgerust met een luchtfilter, die uw lucht tot 95% stofvrij maakt.

Door uitbreiding met een elektronische filter verwijdert u zelfs bacteriën, pollen en huisstofmijt, wat helemaal uniek is. In welke andere verwarming zoals radiatoren of vloerverwarming kunt u een filter terugvinden? Een ander vooroordeel is dat luchtverwarming de lucht droog zou maken. Ook dit is helemaal onterecht omdat er steeds verse lucht wordt aangezogen, die aan de binnenlucht wordt toegevoegd. Zo wordt er 90% van de lucht steeds hergebruikt om te recirculeren, terwijl daar telkens 10% verse lucht bijkomt die in de wintermanden zeer droog is.

Luchtverwarming is een prima systeem!

Bij Air Service Center willen we mensen op de hoogte brengen van het feit dat luchtverwarming een goed en zeer flexibel systeem is. Bovendien wordt luchtverwarming al op veel plaatsen gebruikt: industriële gebouwen en kantoren maken hier vaak gebruik van, en in de Verenigde Staten is luchtverwarming in woningen de normaalste zaak van de wereld. Dat heeft te maken met de vele voordelen die luchtverwarming te bieden heeft.

Zo kan luchtverwarming op korte tijd de gewenste temperatuur bereiken en zorgt de constante luchtcirculatie voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast wordt de binnenkomende en rondgaande lucht altijd gefilterd en wordt deze gelijkmatig verspreid, wat een aangenaam gevoel geeft en nooit aanvoelt als tocht. Bovendien kan uw luchtverwarming worden uitgebreid met free cooling en kunt u de luchtverwarming zelfs uitbouwen tot een volledige airco.

Indien u graag meer wilt weten over luchtverwarming kunt u ons steeds contacteren of eens langskomen in onze toonzaal. Wij vertellen u graag waarom onze luchtverwarming wel degelijk een goed systeem is!

Zo kan luchtverwarming op korte tijd de gewenste temperatuur bereiken en zorgt de constante luchtcirculatie voor een gezond binnenklimaat.
Referenties
Verwarming Airco roosters luchtverwarming luchtverwarming
 • Wij hebben een bestaande woning in 1998 aangekocht met luchtverwarming. Sindsdien laten wij het onderhoud uitvoeren door Air Service. In 2011 hebben zij een ...

  Gijbels

  Meer

 • In 1981 hebben wij gekozen voor het warmeluchtsysteem van air service omwille van de directe verwarmingsvorm (onmiddellijk warme lucht, zonder tussenstadium ...

  Roland Hiel

  Meer

 • Wij maken ondertussen 5 jaar gebruik van jullie luchtverwarming en zijn zeer tevreden over het systeem en een goede onderhoudsservice!

  Katja Vandersanden

  Meer

 • Steeds vriendelijke gasten, die het onderhoud van de airco's komen doen. laten alles proper achter. Indien je over een toestel informatie wenst zijn ze h ...

  Van Rompuy - De Roover Guido

  Meer

 • Correcte opvolging met tijdige afspraak en tijdig nakomen. Vriendelijke en klantvriendelijke behandeling, zowel tijdens onderhoud als tijdens winkelbezoeke ...

  Guy Van de Water

  Meer

luchtverwarming Verwarming Airco roosters luchtverwarming
luchtverwarming Verwarming Airco roosters luchtverwarming
Vraag gratis advies
luchtverwarming Airco Verwarming roosters luchtverwarming
Verwarming Airco roosters luchtverwarming luchtverwarming